header image

Tip voor onze leden: Energieleveranciers vergelijken

Tips voor online energieleveranciers vergelijken

Loopt jouw energiecontract binnenkort af en ben je benieuwd of je huidige energieleverancier nog wel de voordeligste in de markt is? Dan doe je er goed aan om eens verder te kijken. Dit kan via verschillende sites die het werk uit handen nemen van de consument en alvast meer dan 28 Nederlandse energieleveranciers vergelijken. Hieronder vind je tips waar je op moet letten wanneer je gebruik maakt van een vergelijking:

Maak gebruik van een recent jaarverbruik voor een juiste vergelijking

Wanneer je begint met online energieleveranciers vergelijken kun je het beste gebruik maken van een recent jaarverbruik van jouw woning. Aan de hand van deze gegevens gaat de vergelijker aan de gang om de kosten zo juist mogelijk te berekenen voor elke energieleverancier. Vul je het juiste verbruik in, dan zal je direct zien wat de jaarlijkse kosten zijn en weet je wat je kunt besparen.

Controleer wanneer je huidige contract afloopt

Heb jij op dit moment nog een vast contract bij een energieleverancier? Kijk dan wanneer dit contract afloopt. Mocht je willen overstappen naar een andere leverancier, dan kun je dit vaak pas 2 maanden voor dat je huidige contract beëindigd wordt doen. In deze periode kun je dan ook het beste beginnen met energieleveranciers vergelijken.

Let op kortingen, cadeaus en cashbackacties

Omdat leveranciers zoveel mogelijk klanten willen aantrekken, geven zij vaak hoge kortingen, grote cadeaus en cashbackacties weg wanneer je een nieuw contract afsluit. Dit wordt weergegeven bij het energieleveranciers vergelijken. Wanneer je gebruik maakt van dit soort acties, betaal je het ontvangen geschenk meestal dubbel zo hard zelf terug. Hierdoor ben je alsnog duurder uit bij je nieuwe energiecontract. Maak dan bij het energieleveranciers vergelijken geen gebruik van de kortingen, cadeaus en cashback acties.

Start met online energieleveranciers vergelijken

Je kunt nu gaan beginnen met het vergelijken van meer dan 28 Nederlandse energieleveranciers. Ga niet alleen voor de laagste tarieven, maar let ook op de kwaliteit van de dienstverlening én natuurlijk of de energieleverancier milieu bewust is. Met deze tips ben je binnen een mum van tijd klaar met online energieleveranciers vergelijken én heb jij een voordelig nieuw energiecontract! Prettig geregeld.