header image

Tablet reparatie

Uit een onderzoek van het National Institute of Autism is gebleken dat kinderen met autisme zich beter controleren met een tablet waarmee ze hun eigen wereldje opbouwen en op een didactische manier toch bijleren zonder zat ze gestoord of nerveus worden. Dit blijkt een enorme vooruitgang te zijn op gebied van autisme waardoor het instituut nu verder gaat met het onderzoek aan te brengen aan jongeren en volwassenen met autisme.

Hiervoor hebben ze een actie opgesteld om Tablets in te zamelen voor dit project zodat er meer jongeren en volwassen mee kunnen doen aan dit onderzoek. Daarvoor vragen wij aan de mensen die in het bezit zijn van een Tablet die niet meer gebruikt wordt of kapot is deze aan SAVO  te doneren wij zorgen dan voor de Tablet reparatie waarna als deze weer in orden is doorgestuurd wordt naar het National Institute of Autism. Wilt u deel nemen aan deze actie en ook een steentje bijdragen aan deze jongeren met autisme? Neem dan contact met ons op waar wij u graag alle informatie zullen verstrekken in verband met dit onderzoek en de donatie van Tablets. De tablets die aan ons overhandigt worden dien wel in goede staat te zijn voor de reparatie.

Wij bij SAVO zijn inmiddels ook al begonnen om kinderen met autisme activiteiten te laten doen op Tablets gedurende de tijd dat ze zich bij ons bevinden. Helaas kunnen we hierover nog geen precieze resultaten over leveren daar we pas begonnen zijn met dit project maar we verwachten hierover meer informatie te kunnen geven in de aankomende maanden. Hebt u een kind met autisme en wilt u meedoen met dit project dan bent bij SAVO  meer dan welkom en staan wij u en uw kind graag bij met alle vragen en informatie om hieraan deel te nemen.