header image

Betaling met PGB

ATTENTIE! De Stichting SOVA is niet meer actief! 

De kosten van een SOVA-weekend kunt u betalen uit het Persoons Gebonden Budget (PGB). Voor meer informatie over PGB kijk dan op de website van Per Saldo, www.PGB.nl Per Saldo is een vereniging van (vertegenwoordigers van) budgethouders.

Wat moet u doen om de kosten van een SOVA-weekend uit een PGB te betalen.

1. U hebt nog geen PGB

Mensen met een gediagnostiseerde stoornis in het autisme spectrum en/of ADHD hebben recht op een PGB. Om een PGB te ontvangen kunt u contact opnemen met de MEE vestiging (voorheen SPD) in uw regio. Met een PGB kunt u zelf bepalen waar u het geld voor de verzorging/hulp voor uw kind aan wilt besteden. PGB’s kunt u aanvragen voor begeleiding aan huis, maar ook voor vakantie en logeeropvang.
2. U hebt al een PGB

Als u reeds een PGB hebt, dan moet er een PGB-overeenkomst worden opgesteld tussen de (vertegenwoordiger van) de budgethouder en SOVA. Bij de bevestiging die u van ons krijgt voor het weekend van uw keuze, ontvangt u ook een overeenkomst. De gegevens die op SOVA betrekking hebben zijn reeds ingevuld.

In voorkomende gevallen is het mogelijk om (een deel van) de kosten van een SOVA-weekend uit een PVB te laten betalen. Neem hiervoor contact op met het zorgkantoor in uw woonplaats.